Ultratunn Hoover Robocom med appstöd


Dammsugartillverkaren Hoover har lagt upp en video på sin nya robotdammsugarserie Robo.com³. De mest påtagliga nyheterna är att robotdammsugaren blivit avsevärt tunnare och dessutom kan kontrolleras via en mobil eller surfplatta.

Robo.com³ är nästa generations robotdammsugare från Hoover och alltså uppföljaren till Robo.com², eller bara Robocom som de brukar kallas. I Sverige säljs Robocom i form av modellerna RBC003, RBC006, RBC009, RBC011 samt RBC012, varav den sista har en inbyggd röstguide på svenska som kan hojta till när något inte står rätt till.

Utseendemässigt har nya Robocom fått en helt ny design med LED-display och touchpanel. Den är dessutom endast 6,8 centimeter tunn, vilket är bland de tunnaste på marknaden för en fullfjädrad robotdammsugare. Philips Easystar är förvisso endast 5 centimeter tjock, men den klarar inte av att dammsuga mattor, vilket Robocom gör.

En annan stor nyhet är att robotdammsugaren fått appstöd och kan kontrolleras via wifi från en vanlig smartphone eller surfplatta. I appen kan man bland annat schemalägga städtider eller välja något av de nio olika städprogrammen.

Som hos förra generationens Robocom finns det även en dammsensor som gör att extra dammiga områden dammsugs noggrannare och navigationen sker via Hoovers IR-baserade AAI-algoritm. Utöver dubbla sidoborstar har den även fått ett praktiskt bärhandtag.

Batteriet är av litium-ion-typ och ska räcka för upp till 120 minuters dammsugning. Stöd för virtual wall finns och man får med 1-2 virtuella väggar beroende på modell. Precis som RBC012 pratar robotdammsugaren och kan kalla på din uppmärksamhet om till exempel något är fel, samt att man informeras via appen. Eftersom Robocom kommunicerar med appen via wifi istället för bluetooth kan man kontrollera robotdammsugaren utan att ens behöva vara i samma rum, så länge man har wifitäckning.

Det kommer släppas tre olika modeller i Robo.com³-serien där RBC090 (silvergrå) är värstingmodellen och den enda som har smartphonestöd, följt av de billigare RBC070 (chokladbrun) och RBC050 (blå). Det går redan att beställa modellerna i vissa europeiska nätbutiker, med leverans i slutet av juni, och priserna ligger där på motsvarande 6.700 kronor för RBC090, 6.400 kronor för RBC070 och 6.000 kronor för RBC050.

 

 

Specifikationer:

 • Wifistöd (endast RBC090)
 • Info voice (ej RBC050)
 • Drifttid: 120 min (90 min för RBC050)
 • Laddningstid: Cirka 4 timmar
 • Batterityp: Li-ion
 • Ljudnivå: 60 dB
 • Dammbehållare: 0,5 liter
 • Tvättbart HEPA-filter (+ 2 extra)
 • Virtual wall (2 st för RBC090 och RBC070 och en för RBC050 inkl. batterier)
 • Fjärrkontroll inkl. batterier
 • Polerduk för hårda golv

SE ÄVEN: