Stiga firar 80 år och lanserar Autoclip 328 S

I år firar Stiga 80 år och man har i samband med detta lanserat en egen webbsida för sina robotgräsklippare. Modellen Autoclip 328 S är även ny för 2014.

2012 var året då Stiga lanserade sina första sju robotgräsklippare och året därpå kom ytterligare sex modeller av Autoclip. I år släpps ännu en ny robotklippare i form av Autoclip 328 S och det rör sig i grunden om en förbättrad version av fjolårets modell Autoclip 325.

Jämfört med Autoclip 325 har klippkapaciteten ökat från 1.600 m² till 2.200 m² och motorerna är borstlösa, vilket i praktiken innebär ökad livslängd, mindre behov av underhåll samt lägre ljudnivå och batteriförbrukning. Batteritiden är därför en halvtimma längre (3 timmar) hos Autoclip 328 S, trots att båda har ett batteri på 6,9 Ah.

Autoclip 328 S har även en sensor som känner av ifall gräset redan är klippt. I övrigt har den, precis som Autoclip 325, Bluetooth, regnsensor, stöldskydd i form av PIN-kod och en klippbredd på 29 centimeter. I dagsläget kostar Autoclip 328 S cirka 18.000 kronor.

Stiga grundades i mars 1934, vilket innebär att man nu fyller 80 år. Detta har man firat genom att lansera webbsidan StigaRobot.com som är dedikerad för robotgräsklipparna man säljer. Stiga skriver även i ett pressmeddelande att man tror att 2014 kommer bli året då robotgräsklipparna får ett verkligt genombrott. Man hänvisar till siffror som visar att 140.000 robotgräsklippare såldes i Europa under förra året. Det är en ökning med 30 procent sedan 2012 och man tror på en tvåsiffrig ökning även i år.

Det här inlägget postades i Hemrobotar, Robotgräsklippare, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.