2014 års robotgräsklippare från Robomow får appstöd

Via den nya Robomow-appen kan man fjärrstyra sin robotgräsklippare från hängmattan. Foto: Robomow

Våren verkar ha kommit tidigt i år och snart är det dags att plocka fram robotgräsklipparen igen. Från Robomow kommer en rad nya modeller inför årets säsong och en stor nyhet är att deras robotgräsklippare nu fått stöd för appar.

Robomows robotgräsklippare utmärker sig bland annat genom att skärbladen går utanför hjulen och därmed kommer åt att klippa även kanterna på gräsmattan, något som många robotklippare brukar missa. Motorn är också extra stark och kan därmed köra över kottar, kvistar och annat som kommer i vägen.

Inför årets säsong lanserar man fem nya robotgräsklippare i prisspannet 8.000 – 18.000 kronor. Varje modell kommer dessutom i färgerna röd, svart och grön, där den röda varianten är enklast och den gröna (som börjar på RC eller RS) har något större klippkapacitet. För de allra billigaste modellerna, Robomow MC150, TC150 och RS302, ingår ej någon basstation, men går att köpa som tillbehör.

De nya robotgräsklipparna kommer kunna köpas hos återförsäljare över hela landet från och med den 1 april. Priserna nedan är Robomows egna rekommenderade försäljningspriser.

För små trädgårdar

RC302 (0 – 200 m²): 7.990 kr
RC304 (0 – 400 m²): 9.990 kr


För medelstora trädgårdar

Foto: Robomow

RC306 (0 – 600 m²): 11.990 kr
RS612 (0 – 1.200 m²): 15.990 kr

 


För större trädgårdar

Foto: Robomow

RS622 (0 – 2.200 m²): 18.990 kr
RS630 (0 – 3.000 m²): 23.990 kr (introducerades 2013)

 


En övervintrare från förra säsongen är den svenskutvecklade Robomow RS630 som fortsatt är värstingmodellen anpassad för gräsmattor på upp till 3.000 m². I grunden bygger robotgräsklipparna på två basmodeller där den mindre modellen endast har ett roterande, trearmat klippblad medan den större modellen har dubbla klippblad.

Nytt för i år är också att Robomows robotgräsklippare fått inbyggt Bluetoothstöd och därmed kan kontrolleras via en app i mobilen. Det finns även en GSM-modul som tillval för alla modeller utom de röda. Via appen ska man kunna schemalägga klippningar, ändra inställningar, se status eller fjärrstyra robotklipparen manuellt. Appen släpps till iOS (iPhone, iPad och iPod touch) den 15 mars och kommer även till Android i slutet av april, enligt Robomows pressmeddelande.

Mer information om de nya modellerna går att hitta på Robomows hemsida. En intressant funktion som finns på hemsidan är något Robomow kallar Robomap där man via Google Maps kan markera sin tomt för att enkelt få reda på i runda slängar hur stor den är i kvadratmeter och därmed vilken robotgräsklipparmodell man bör satsa på.

Pressmeddelande, IDG

3 reaktioner till “2014 års robotgräsklippare från Robomow får appstöd”

 1. Den där hängmattan ska förståss vara mobil, man får inte vara mer än ca 3 m ifrån klipparen för att kunna styra den

  1. Det låter lite med 3 meter. Robomow själva skriver i sin FAQ att det normalt ska vara en räckvidd på mellan 10-25 meter men att räckvidden kan halveras om man står med ryggen mot robotklipparen. Det är ju dock en sak i teorin och en annan i praktiken.

   ”The range of wireless connection between Robomow App and your mower may
   vary between 10 to 25 meters in normal conditions, depending on mower’s
   orientation (side, front, back). Please note: when you are facing away
   from the mower, the range is reduced approximately by half.”

   http://www.robomow.com/sv-Sweden/mobile-app-sv-se

   Lite mer om kompatibiliteten som kan vara bra att veta:

   ”Robomow-appen är kompatibel med följande mobila enheter som kör iOS 7 och/eller senare versioner:

   Apple:
   • iPhone 4S och senare
   • iPad 3 och senare (inkl. iPad Air)
   • iPod Touch 5
   • iPod mini

   Android:
   • Android-versionen av Robomow-appen
   fungerar tillsammans med flertalet Android-enheter som har stöd för
   Bluetooth® 4.0 (även kallat Bluetooth® SMART- eller BLE-standard).
   • Nuvarande versionen av Robomow-appen har inte stöd för Samsung Galaxy S5.
   • Kräver Android 4.3 eller nyare”

   1. När man kör klipparen manuellt med appen så står det att man inte ska vara längre bort än 3 meter. Tror att det är vad som är ganska säkert att ha kontakt med den. Har blivit lite bättre sen manuell körning kom för nån vecka sen, före det var max runt 1-2 meter och ibland gick inte det heller.
    Hade mycket problem med att hitta smartphone. Ville ha Samsung då deras tekniska prestanda är bättre än övrigas. Började med S4 men då var den begränsad till Android 4.2 så den fick jag byta ut. Blev en Note 3 (S3 tyckte jag var lite för gammal, tror den skulle ha gått). I verkligheten är det inte så många modeller som fungerar.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.