LG Smart Hom-Bot Square med smartphonestöd

LG Smart Hom-Bot-Square heter LG:s senaste robotdammsugare och den stora nyheten är att man via en vanlig smartphone bland annat kan fjärrstyra roboten och hålla koll på var den städat.

Under våren lanseras som bekant testvinnaren LG Hom-Bot Square i Sverige men nästa generations Hom-Bot Square har redan visats upp på mässor som IFA 2103 och nu senast på CES 2014 i Las Vegas. Den nya modellen heter Smart Hom-Bot Square (VR6370VMNC) och har stöd för flera nya finesser via LG:s app som körs i en vanlig smartphone eller surfplatta.

Bland annat kan man använda mobilen som en fjärrkontroll för att starta robotdammsugaren eller köra omkring med den manuellt om man vill. En annan smart funktion är att man kan visa städhistorik i mobilappen och via kartläget kan man även se var i rummet Hom-Bot har städat, för att se om den missat någon fläck. Det finns dessutom ett smart diagnostikläge som underlättar felsökning och även röstguidning med över 90 olika röstmeddelanden som till exempel säger till när batteriet är svagt.

I övrigt har denna modell ärvt det mesta från föregångaren Hom-Bot Square med funktioner som bland annat Dual Eye 2.0, Smart Turbo och extra långa sidoborstar. Även ljudnivån är lika låg (60 dB) och höjden är 89 millimeter, vilket gör att den kommer åt att dammsuga under de flesta möbler. Precis som hos Neatos robotdammsugare går det även att uppdatera mjukvaran i LG Smart Hom-Bot Square för att få förbättrad eller helt ny funktionalitet.

Här fjärrstyrs LG Smart Hom-Bot Square via en smartphone. Foto: Skärmdump från Youtube

LG listar följande nyckelspecifikationer för Smart Hom-Bot Square:

 • Corner Master
 • Dual Eye 2.0™
 • Dammbehållare som är lätt att plocka ur
 • Ljudnivå: 60dB
 • HEPA 11-filter
 • Smart Turbo
 • Lär sig och minns var hinder finns när den städar
 • Röstguidning
 • Lång batteritid
 • Smart Control (LG:s mobilapp)
 • Städhistorik
 • Smart Diagnosis™
 • Mjukvaruuppdatering

Något releasedatum eller pris för LG Smart Hom-Bot Square har ännu inte publicerats.

LG, LG