LG Hom-Bot Square Sverigelanseras i vår

När Råd & Rön genomförde ett stort test av robotdammsugare i slutet av 2013 utsågs LG Hom-Bot Square till bäst i test. Modellen är dock svår att få tag på i Sverige men till våren lanseras den officiellt i Norden av LG.

Modellen som Råd & Rön testade var en Hom-bot Square DualEye (VR6270LVMB) och som namnet antyder är den försedd med dubbla kameror. Dessa kameror är en del av LG:s navigationsteknik II-SLAM (Illumination Invariant based Simultaneous Localization and Mapping) som gör att robotdammsugaren vet var i rummet den befinner sig och var den redan har dammsugit. Om robotdammsugaren måste åka och ladda under arbetspasset hittar den därefter tillbaka till samma plats igen och återupptar dammsugningen därifrån.

Den ena kameran skannar av taket 30 gånger i sekunden medan den nedre kameran fungerar som en optisk sensor som läser av golvytan. Tack vare en uppgradering till Dual Eye 2.0 ska dessutom LG Hom-Bot fungera bättre oavsett ljusförhållanden i rummet.

LG Hom-Bot har ultraljudssensorer som gör att den kan undvika att köra in i objekt och kan dessutom lära sig var hinder och trappor finns och spara dem i sin interna karta. En annan finess är att Hom-Bot automatiskt kan slå på ett turboläge som ökar borstarnas hastighet när den känner av att den kör på en matta. Ljudnivån på Hom-Bot VR6270LVMB uppges av LG vara 60 dB och i Råd & Röns test uppmättes den till 53 dB.

 

Under våren 2014 kommer nedanstående fyra modeller av LG Hom-Bot att lanseras i Sverige, där den dyraste modellen inklusive ett komplett tillbehörspaket kommer ha ett cirkapris på 6.995 kronor.

DualEye

  • VR62701LVM HOM-BOT Square 3D Ruby Red
  • VR6270LVMB HOM-BOT Square 3D Mirror Black
  • VR62601LV HOM-BOT Square Italian Red

 
SingleEye

  • VR6340LV HOM-BOT Square Titan Silver

LG


Längre video som visar alla nya funktioner.