iRobot lanserar nya Scooba 450 som våtskrubbar golvet

iRobot Scooba 450 i sitt kombinerade torkställ/laddningsdocka. Foto: iRobot

I samband med att den stora hemelektronikmässan CES 2014 inleds idag kommer en hel del produktlanseringar. En av dessa är iRobots nya golvskrubbarrobot Scooba 450 som sägs vara tre gånger så effektiv som sina föregångare.

Scooba 450 rengör golven via en trestegsprocess där den först sopar och blöter golvet, därefter skrubbar det och slutligen skrapar upp smutsvattnet med en gummiskrapa. Skrubborsten roterar över 600 varv i minuten och städroboten navigerar via en uppdaterad version av iRobots iAdapt-teknik.

Städtiden kan ställas in på 20 eller 40 minuter, beroende på golvstorlek (upp till 45 respektive 90 kvadratmeter), och vattentanken är uppdelad så smutsvattnet hålls separerat från det rena vattnet. Roboten kan använda sig av samma virtuella väggar, laddningsdocka och batterier som iRobots robotdammsugare Roomba, men det går även att köpa till en speciell laddningsdocka för $80 som gör att Scooba 450 torkar extra snabbt eftersom den placeras vertikalt.

 


CNET är på plats på CES 2014 i Las Vegas och har tagit sig en titt på iRobots nya Scooba 450.

”Det är en hel del vetenskap bakom den nya Scooba 450”, säger iRobots vd Colin Angle. ”För att kunna rengöra bättre måste vi rengöra annorlunda. Att återuppfinna vår unika Scoobaplattform var både en möjlighet och en intensiv utmaning för våra ingenjörer. De har tagit den utmaningen och levererat nästa omstörtande kraft inom golvrengöringsteknik.”

iRobot Scooba 450 går att köpa i Nordamerika för $600 och förmodligen väntar en Europalansering av den senare under 2014.

iRobot