Team SCHAFT vann DARPA Robotics Challenge Trials

Den två dagar långa DARPA Robotics Challenge är nu över och det lag som lyckades samla ihop flest poäng var japanska Team SCHAFT som med sin HRP2-baserade robot fick totalt 27 poäng.

Av de åtta olika uppgifter som robotarna skulle lösa gick det att få maximalt fyra poäng, varav den sista poängen i varje delmoment var en bonuspoäng. SCHAFT fick alltså ihop 27 av maximalt 32 poäng, vilket är imponerande.

På andra plats med 20 poäng hamnade IHMC Robotics som använde en Atlasrobot från Boston Dynamics. Tredjeplatsen kneps av Tartan Rescue som ställde upp med sin egenutvecklade robot CHIMP.

Detta år var det DRC Trials och i slutet av 2014 kommer den stora DRC-finalen. Då kommer de olika uppgifterna inte att vara separata utan sitta ihop en lång kedja, vilket är mer realistiskt. Till exempel kommer Debris-uppgiften att följas av dörruppgiften.

En sammanfattning av dag två, med prisutdelning, kan ses i videon ovan. Många fler videoklipp, bland annat livesändningarna från de båda tävlingsdagarna, kan ses i artikeln Videospecial: DARPA Robotics Challenge Trials.

Uppdatering 23 december: Två dagar innan DRC Trials, lade Team SCHAFT upp denna snabbspelade video som visar hur deras robot klarar samtliga åtta DRC-uppgifter.