Ny robotdammsugare för 499 kronor hos NetOnNet

NetOnNet har börjat sälja en ny robotdammsugare kallad Skantic Robot Cleaner 10 för endast 499 kronor. Det gör den till den billigaste robotdammsugaren i Sverige, tillsammans med Sibas Centurion RDE120 som har samma pris.

Då robotdammsugare oftast kostar från 2.000 kronor och uppåt kan man givetvis inte räkna med att en modell för 499 kronor ska ha motsvarande funktionalitet. Bland annat finns ingen schemaläggning av städningen utan man får själv starta robotdammsugaren när den ska städa. Den har dock en sensor för att undvika att köra ner för trappor.

En annan gemensam sak hos robotdammsugare i denna prisklass är att de primärt är avsedda för hårda golvunderlag. Skantic klarar dock att dammsuga korthåriga mattor, men man bör då montera bort sidoborstarna först, enligt manualen. Robotdammsugaren har fem olika städprogram som den växlar automatiskt mellan, varav ett slumpmässigt samt två olika spirallägen.

Robotdammsugaren drivs av ett NiMH-batteri på 800 mAh, vilket ger runt 45 minuters städtid efter fem timmars laddning. Inte en jätteimponerande ratio men man får ta det låga priset på 499 kronor med i kalkylen. Skantic Robot Cleaner 10 har en dammbehållare på 180 ml och LED-indikatorer för batteristatus och när dammbehållaren är full.

 

Den är även kompakt med en diameter på 27 cm och höjd på 7,6 cm, att jämföra med traditionella robotdammsugare som brukar ha en diameter på 30-35 cm och höjd på runt 9 cm. Det gör att Skantic kommer åt lättare under låga möbler och även i trånga utrymmen där fullstora robotdammsugare inte kommer in. Roboten har två löstagbara sidoborstar som vispar in dammet från väggar och hörn och det går att köpa ett tillbehörskit med två nya sidoborstar samt ett filter för 99 kronor. Ett extra filter följer även med i kartongen när man köper roboten.

Uppdatering 1 maj 2017: Läs Robotnyheters test av Skantic Robot Cleaner 10 här.

Det här inlägget postades i Hemrobotar, Robotdammsugare, Städrobotar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
  • Den funkar jättebra, jag är väldigt nöjd än så länge.
    Jag har inga mattor.

  • Paradigmo Incognito

    Går det att byta batteriet när det tar slut?