Nasas Robosimian gör pull-ups med benen

Foto: NASA JPL-Caltech

Nasa deltar med två olika robotar i Darpa Robotics Challenge (DRC). Den ena är den apliknande roboten Robosimian från Nasas Jet Propulsion Laboratory (JPL) som man nu släppt en video på.

I videon visar man först upp en prototyp av den trefingrande robothand, från Stanford University, som Robosimian ska använda. Därefter får vi se roboten hänga upp och ner i en ställning och göra pull-ups med benen. Den visar även prov på sin balansförmåga genom att balansera en vas samtidigt.

Avslutningsvis visar man datorsimuleringar av hur den färdiga roboten förväntas fungera när den vrider om en ventil samt klättrar upp för en stege. Det unika med Robosimian är att den kommer kunna använda sina fyra lemmar både till att gå med och för manipulation. Det ger bland annat balansmässiga fördelar när roboten ska ta sig fram i ojämn terräng.

Till december måste roboten vara klar eftersom det är då den första DRC-tävlingen med fysiska robotar äger rum.

JPL, DRC

Det här inlägget postades i Naturinspirerad design, Robottävling och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.