Sphero 2.0 är dubbelt så snabb

Idag presenterade Orbotix version 2.0 av sin robotboll Sphero. Den har nu blivit dubbelt så snabb och lyser tre gånger starkare.

I december 2011 lanserades den första versionen av Sphero och nu har man avtäckt uppföljaren, Sphero 2.0, som fått en rad förbättringar. Bland annat är den dubbelt så snabbt (2 meter/sekund), tre gånger så ljusstark och har fått ett inbyggt nivåsystem som gör att Spheros förmågor uppgraderas ju mer man använder den.

Man får även med två ramper i förpackningen och kan köpa till knottriga överdrag för $15 styck som gör att Sphero får bättre grepp i vatten (bollen är vattentät) och i terräng. Sphero styrs via bluetooth, på upp till 30 meters avstånd, via en smartphone eller surfplatta. Man kan även ladda ner fler appar (drygt 25 i dagsläget) för iOS och Android i form av AR-baserade spel med mera, precis som hos Sphero 1.0. Efter tre timmars induktiv laddning kan man rulla omkring med sin robotboll i ungefär en timma.

Zombiespel med augmented reality (AR) till Sphero.

Priset för Sphero 2.0, som släpps i slutet av augusti, kommer vara $129,99, det vill säga lite över tusenlappen när den kommer till Sverige. Samtidigt sänker man priset något på Sphero 1.0 till $109,99. Den 4 september släpps även en specialversion av Sphero 2.0 som är delvis transparent, vilket gör att man kan se innehållet. Denna version kommer säljas exklusivt via Apple Store.

Foto och video: Orbotix

Uppdatering 1 december 2014: Sphero 2.0 säljs numera i Sverige och lägsta pris i skrivande stund har CoolStuff.se som säljer den för 995 kronor.

Sphero, Wired, Engadget, TechCrunch

SE ÄVEN: