Canvac Q Clean R300 – ny Roombalik robotdammsugare

Canvac Q Clean R300 heter en ny robotdammsugare från Canvac AB som dykt upp under året. Utseendemässigt syns att tillverkarna hämtat tydlig inspiration från Roomba 700-serien och R300 har även blålysande touchknappar, något som endast finns på toppmodellerna Roomba 780 och 790.

Funktionsmässigt har Canvac R300 vad man kan förvänta sig av en modern robotdammsugare – automatisk laddning, dubbla sidoborstar, infraröd avståndssensor, bumper, trappsensor, fjärrkontroll, HEPA-filter och även en rumsavgränsare (liknande virtual wall hos Roomba).

Den har fyra städlägen i form av auto, spot, edge och schemalagd städning. Modellen baseras på den kinesiska robotdammsugaren Lilin LL-306.

Canvac R300 saknar huvudborste men kompenserar med en sugkraft på 25 W och kan även anpassa sugförmågan efter underlaget, vilket minskar energiförbrukningen med över 30 procent. Roboten är 9 centimeter hög och dammbehållaren rymmer 0,3 liter. Ljudnivån uppges ligga på 50 dB, städtiden på 90 minuter och på tio laddningar förbrukar den 1 kW.

Förutom själva robotdammsugaren och laddningsstationen medföljer även en fjärrkontroll, rumsavgränsare, extra HEPA-filter, rengöringsverktyg med borste, extra sidoborstar och en instruktionsbok på svenska. I dagsläget ligger priset på Canvac Q Clean R300 strax under 3.000 kronor.


Reklamfilm för Canvac R300 som visas i TV3 under vecka 37-38.

Canvac

Det här inlägget postades i Hemrobotar, Robotdammsugare, Städrobotar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.