Roboten som slår dig i air hockey

Forskare vid japanska Chibauniversitetets Namiki Lab, ledda av professor Akio Namiki, har utvecklat denna air hockey-robot med syftet att studera mänsklig interaktion. Det som skiljer den från tidigare air hockey-robotar är att den anpassar sin spelstil efter motståndaren.

Roboten består av en 4-axlig WAM-robotarm, två höghastighetskameror och en extern dator som sköter algoritmerna. Via kamerorna uppdateras robotens bild av spelplanen 500 gånger i sekunden, vilket är rejält mycket snabbare än det mänskliga ögat klarar av.

För att folk inte ska tröttna direkt på att spela mot den överlägsna roboten är den programmerad att, via ett rörelsemönsterhistogram (MPH), detektera och lära sig ditt spelmönster för att därefter anpassa sig efter ifall du spelar defensivt eller offensivt. Frågan är vad som händer om man sätter två robotar mot varandra.

Namiki Lab, IEEE Spectrum

Det här inlägget postades i Sport och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.