Robotgräsklippare i topp på svenska villaägares önskelista

Robotgräsklipparen är den eldrivna produkt som kommer högst upp på listan när svenska villa- och sommarstugeägare får önska sig något till trädgården, visar en undersökning utförd av Svensk energi.

18 procent önskade sig en robotgräsklippare och på andra plats, med tio procent, hamnade trädgårdsbelysning. På tredjeplatsen hittar vi elektriska insektsfångare med sju procent. Sveriges radio P4 Kalmar har intervjuat Ronni Bengtsson, gräsklipparförsäljare i Växjö, som har märkt av en stor intresseökning för robotgräsklipparna sedan ifjol.

– Många vill ju slippa klippa gräset själva. De har blivit lite äldre, så det blir jobbigt. Eller en del har stugor och vill ha gräset klippt när de kommer hem. Och det håller mossa borta, du får en väldigt fin gräsmatta, säger han till SR.

Svensk energis undersökning, där drygt 1.000 personer svarat, visar även att det är bland de borgerliga sympatisörerna som robotgräsklipparna är populärast. 25 procent av allianssympatisörerna vill ha en robot i trädgården jämfört med 16 procent för rödgröna väljare.

SR