Arduino lanserar robotplattform

I samband med Maker Faire Bay Area i USA lanserade Arduino sin nya robotplattform Arduino Robot. Både hårdvara och mjukvara är som vanligt open source och öppet för modifieringar.

Arduino Robot, som tagits fram i samarbete med Complubot, är den första Arduinoplattformen med hjul och har även dubbla, cirkelformade kort med varsin ATmega32U4-mikrokontroller. Storleken motsvarar en cylinder på 19×10 centimeter och högst upp sitter en färgdisplay.

Engadget intervjuade Arduinogrundaren Massimo Banzi om Arduino Robot under Maker Faire.

Det undre kretskortet är motorkortet och där sitter två stora hjul med varsin motor, anslutning för strömkabel, batterihållare för 4 x AA (NiMH) samt fem infraröda sensorer som bland annat kan användas för linjeföljning eller se till så roboten inte kör ner för höga kanter.

Högst upp sitter själva kontrollkortet med färgdisplay, tryckknappar, vred, högtalare, microSD-kortläsare, EEPROM, kompass, lysdioder, resetknapp och merparten av sensorerna. Det finns även ett flertal anslutningar samt lödfästen för att bygga på sin robot med nya sensorer och annan hårdvara.


Kontrollkortet på Arduino Robot. Grafik: Arduino

Man får även med en guide med elva exempelprojekt som innehåller steg-för-steg-anvisningar samt ett intuitivt GUI i displayen. Arduino Robot såldes under Maker Faire Bay Area för $275 (drygt 1.800 kronor exklusive moms) men kommer även börja säljas på nätet i början av juli.

Uppdatering 30 maj: Tested.com har också fått lägga vantarna på Arduino Robot.

Engadget, Arduino Robot, Arduino Robot kom igång-guide

Det här inlägget postades i Hemmabyggen, Hemrobotar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.