Kan robotbyggarspelet Rawbots bli det nya Minecraft?

Crowdfunding har blivit populärt för indieutvecklare av datorspel den senaste tiden och ett av spelen man nu kan hitta på Kickstarter är Rawbots där man ska bygga och programmera sina egna robotar.

Precis som Minecraft är Rawbots ett craftingbaserat sandlådespel utan egentligt mål men här ligger fokus på att bygga och programmera sina egna robotar. Spelet har stöd för en mängd olika spelgenrer såsom FPS, CTF och RTS.

Det är ett multiversespel där varje spelares universum kan ha sina egna regler vad gäller gravitation, dygnscykel, atmosfär och landskap. Tanken är att man ska kunna skapa både sina robotar och landskapet de vistas i samt givetvis möta andra spelares robotar online i multiplayer.

Sättet man bygger robotarna på påminner lite om Lego Mindstorms där man monterar ihop olika klossar, som kan vara till exempel motorer eller sensorer, och därefter programmerar dem. Själva programmeringen är visuell av typen peka-klicka i ett hexagonbaserat gränssnitt. Så gillar du idén om ett spel där man bygger och programmerar robotar är Rawbots definitivt värt en titt.

För $20 (130 kronor) kan man köpa en nedladdningsbar version av spelet och utvecklarna har som mål att få ihop $300.000 via Kickstarter. Beroende på hur mycket man får in har man planer på att, utöver Windows, Mac och Linux, släppa spelet för bland annat Ouya, Android, iOS och PS4. Nyligen avslöjade man även att spelet kommer släppas till Wii U.

Läs mer om Rawbots på Kickstarter.

Tipstack till Fredrik!