Volvo köper 1.200 robotar av ABB

Foto: ABB

ABB har tecknat ett ramavtal med Volvo som omfattar leverans av 1.200 industrirobotar de kommande åren.

Robotarna ska användas i Volvos anläggningar i Torslanda, Gent (Belgien) och Olofström för att hantera, svetsa och montera bilkarossdelar i Volvos nya plattform SPA, skriver ABB i ett pressmeddelande.

Detta bekräftar det bestående förtroendet hos biltillverkare för att investera i robotautomation under hela konjunkturcykeln. Vi ser fram emot att kunna hjälpa Volvo i deras fortsatta strävan att vara innovativa och skapa världens säkraste bilar med hjälp av ABB robotar, säger Per Vegard Nerseth, global chef för ABB:s affärsenhet Robotics.

De nya ABB-robotarna är framför allt av modellerna IRB 6640 och IRB 6640ID, samt tungviktaren IRB 7600 med en lastkapacitet på 630 kilo, uppger Ny Teknik. Svensk-schweiziska ABB är en ledande tillverkare av industrirobotar med verksamhet i 53 länder och över 200.000 robotar installerade runt om i världen.

Pressmeddelande