National Robotics Week 2013 i USA

Den 6-14 april pågår National Robotics Week 2013 i USA. Det är en slags hyllningsvecka till robotar där olika robotevent anordnas i samtliga 50 delstater.

Årets nationella robotvecka är den fjärde i ordningen och förra året var ett rekordår med 160 olika event runt om i hela USA. I år anordnas bland annat flera robottävlingar, öppet hus på robotrelaterade ställen och Stanford Law School håller seminariet We Robot i år igen, där man diskuterar de juridiska och etiska aspekterna kring robotar.

NRW2013Logo2Syftet med National Robotics Week (NRW) uppges vara att:

  • Fira USA som ledande inom robotteknikutveckling.
  • Utbilda allmänheten om hur robotteknik påverkar samhället, både nu och i framtiden.
  • Förespråka ökad finansiering av forskning och utveckling inom robotiken.
  • Inspirera studenter i alla åldrar att göra karriär inom robotik och andra vetenskapliga, tekniska och matematiska områden.

På NRW:s webbsida kan man läsa mer och där finns även en interaktiv karta med samtliga robotevent under veckan. I samband med NRW har dessutom IEEE Spectrum släppt sin robotapp för iPad gratis. Erbjudandet gäller endast denna vecka, så passa på nu om du är sugen på appen.

När får vi en liknande nationell robotvecka i Sverige? Det undrar bland annat den nystartade branschföreningen Sveriges Nationella Robotförening.

National Robotics Week, NRW Facebook