Artificiell intelligens betygsätter studenters uppsatser

Istället för att behöva vänta i dagar eller veckor kan nu studenter vid EdX få sina uppsatser rättade och betygsatta omedelbart via artificiell intelligens. Den nya mjukvaran frigör dessutom professorerna så de får tid över till annat.

EdX är grundat av Harvard University och MIT och fokuserar på onlinestudier. Via den nya mjukvaran med artificiell intelligens (AI) kan studenterna inte bara sekundsnabbt få sina uppsatser rättade och betygsatta utan även få chansen att göra om tentan för att förbättra sitt betyg.

Sedan tidigare använder flera universitet redan automatiserade rättningar av prov med förvalda svar, men denna nya AI som klarar av fritt skrivna uppsatser höjer ribban för automatisering inom utbildningsväsendet.

”Det här är maskininlärning och det är lång väg kvar att gå, men den är tillräckligt bra och fördelarna är enorma,” säger Anant Agarwal, elektroingenjör och vd för EdX, till NY Times.

DN, EdX