Fortsatt finansiering för Robotdalen

I tio års tid har det regionala initiativet Robotdalen funnits och nu får man finansiering för fyra år till från VINNOVA och Mälardalsregionen.

VINNOVA står för totalt 24 miljoner kronor och övriga finansiärer från Västmanlands, Sörmlands och Örebro län backar upp med ytterligare 56 miljoner. Robotdalens fokus ligger på innovationer inom områdena industrirobotik, fältrobotik/servicerobotik och hälsorobotik.

– Vi är stolta över det fortsatta förtroendet från såväl VINNOVA som våra regionala medfinansiärer, konstaterar Erik Lundqvist, chef för Robotdalen, i ett pressmeddelande. Det ger oss förutsättningar att långsiktigt jobba vidare med att sätta svenska robotinnovationer på världskartan.

Under åren har 20 nya produkter och 20 nya företag sett dagens ljus och över 500 miljoner kronor har investerats i FoU, marknadsutveckling samt produktivitetsförbättringar i regionens företag, skriver man vidare i pressmeddelandet.

VINNOVA motiverar sitt beslut till fortsatt finansiering på följande vis:

Robotdalen kommer att kunna vara den samlande kraft som behövs för att ytterligare utveckla och lyfta styrkeområdet och innovationsmiljön inom robotik till en internationellt erkänd, attraktiv och konkurrenskraftig nod inom de strategiområden man valt.

I Eskilstuna den 25 april hålls dessutom Robotics Innovation Challenge 2013 (RIC2013), som arrangeras av Robotdalen. Utöver tävlingen har de tre internationella talarna Dan Kara, Erin Rapacki och Renaud Champion bjudits in. Sista anmälningsdag är 12 april och en lista över de företag och organisationer som redan anmält sig finns här.

SE ÄVEN:

Det här inlägget postades i Robottävling, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.