Biltema lanserar robotgräsklipparen LMR 24

Biltemas katalog för våren och sommaren 2013 har anlänt och en av årets nyheter är att man har utökat sitt sortiment med en robotgräsklippare. Priset man satt på den är dessutom mycket konkurrenskraftigt.

Robotgräsklipparen, som bär Biltemas logotyp, kallas LMR 24 och uppges ha en rekommenderad klippyta på maximalt 2.500 m². Det som gör att den sticker ut är det låga priset på 7.999 kronor 5.999 kronor som är i linje med nya Worx Landroid M, men med över dubbla klippkapaciteten. Den är därmed, i dagsläget, en av de absolut billigaste robotgräsklipparna i Sverige.

 

Biltemas robotgräsklippare är till utseendet identisk (utöver färgen) med lågprismodellen Greenmate och båda baseras sannolikt på samma kinesiska grundmodell, men har olika specifikationer. Funktionsmässigt har den vad man förväntar sig av en modern robotgräsklippare, det vill säga schemaläggning, automatisk laddning, PIN-kod, lutningssensor med mera. Den kan klippa autonomt eller styras manuellt med den medföljande fjärrkontrollen.

Att Biltema nu gett sig in på robotgräsklipparmarknaden visar hur vanliga robotklipparna blivit och nu börjar det även prismässigt närma sig nivåer så gemene man snart kan ha råd med egen robot i trädgården. Går man tillbaka bara två år i tiden så fanns det i princip inga robotgräsklippare under 10.000 kronor att köpa i Sverige. LMR 24 går i skrivande stund ej att köpa men den ”inkommer under slutet av mars”, enligt Biltema.


En privatperson lade upp denna video av Biltema LMR 24 den 9 juni 2013.

Specifikationer för LMR 24:

Rekommenderad klippyta: < 2.500 m²
Laddningstid: 5-6 timmar
Klipphöjd: Steglös 30-60 mm
Klippbredd: 24 cm
Max hastighet: 1,2 km/t
Vikt: 22 kg

PIN-kod: Ja
Regnsensor: Ja
Lutningssensor: Ja
Batteri: 2 x 24 V Li-ion-batteri på 4 Ah
Ljudnivå: Bulleremission enligt ISO 4871: Uppmätt ljudeffekt (LWA): 82 dB(A) Osäkerhet: 3 dB(A) Garanterad ljudeffekt (LWA): 85 dB(A) Ljudtryck (LPA) 10 m: 65 dB(A)

Tillbehör: Laddningsstation, fjärrkontroll, 100 m slinga, 100 st märlor + extra knivsats.

Uppdatering 27 mars: Nu har Biltema lagt upp robotklipparen på sin webbsida och där finns dessutom en manual på svenska att ladda ner som PDF. Man har även släppt några ytterligare specifikationer. Enligt manualen har LMR 24 en infraröd sensor i fronten som känner av hinder och sänker hastigheten för att förhindra kraftiga kollisioner. Funktionen kan slås av och på via fjärrkontrollen. När robotgräsklipparen lutar mer än 30 grader stängs dessutom gräsklipparen automatiskt av och ett alarm ljuder.

Uppdatering 13 juni: Nu har Biltema prissänkt sin redan billiga robotgräsklippare till ett jubileumspris på 5.999 kronor, vilket gör att man får ännu mer robotgräsklippare per krona. En instruktionsvideo har även lagts upp på Youtube.

SE ÄVEN:

Det här inlägget postades i Hemrobotar, Robotgräsklippare, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.