Robot Combat League är Real Steel på riktigt

I slutet av 2011 gick robotboxningsfilmen ”Real Steel” upp på biograferna i Sverige. Nu har den amerikanska TV-kanalen Syfy börjat sända tävlingsprogrammet Robot Combat League som väl får sägas vara så nära Real Steel man kommer på riktigt idag.

Precis som i filmen handlar det om stora, humanoida metallrobotar som bokstavligt talat ska slå varandra i bitar. Deltagarna är en mix av folk med erfarenheter från bland annat robotbyggen, militären och idrotten. Häromkvällen sändes avsnitt fyra och det första avsnittet går att se gratis på nätet.

För att kontrollera robotarnas armar får deltagarna i de tävlande lagen trä på sig ett exoskelett som de boxas med. Roboten på arenan kopierar sedan slagen, precis som i filmen Real Steel. Det är massiva robotar och stora krafter det handlar om här och utvecklaren av dem liknar det vid att vara med om en bilkollision att hamna mellan två robotar som slåss.

Det är dock ännu för komplicerat med helt frigående robotar i denna storlek så de stöttas av en lång metallstång i ryggen som gör att de kan förflytta sig. Om några år lär vi dock kunna se robotar som går utan ”stödhjul” och som så småningom är helt autonoma, men detta är en intressant början på en helt ny TV-sportsgenre. Nedan kan hela första avsnittet ses. Klicka på maximeraikonen för att få fullskärm.

Robot Combat League

Det här inlägget postades i Humanoida robotar, Robottävling och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.