Neato XV Signature suger 50 procent mer

Foto: Business Wire

I helgen lanserade Neato Robotics sin nya XV Signature-serie i form av robotdammsugarna Neato XV Signature och Neato XV Signature Pro. De största nyheterna är att de fått ny färg och 50 procents bättre sugförmåga.

Neato XV Signature är utseendemässigt lik sina föregångare med den klassiska D-formen, men kommer i färgen svart och där Pro-modellen har grått mittenparti. Redan sedan tidigare har Neato stoltserat med marknadens bästa sugförmåga för robotdammsugare och den nya XV Signature-serien har fått en ”ny aerodynamisk design” och ska kunna suga upp 50 procent mer damm.

Tack vare den höga sugförmågan och specialfilter kan Neato XV Signature, förutom damm, grus och djurhår, suga upp partiklar ner till 3 mikrometers storlek, vilket inkluderar mögel, sporer, hudavlagringar, kvalster, pollen och mikroskopiska fibrer från textilier och heltäckningsmattor.

Robotdammsugarna från Neato utmärker sig inte bara genom sin D-form utan är även de enda med roterande laserscanner högst upp som används för att kartlägga och lokalisera sig i rummen de dammsuger. Detta gör att den vet var den redan har dammsugit och kan städa rummen systematiskt istället för att fara omkring mer eller mindre slumpmässigt. Neato är även flitiga med att släppa mjukvaruuppgraderingar till sina robotdammsugare. Dessa kan laddas hem gratis från deras webbsida och därefter uppdaterar man roboten via dess USB-port.


Den senaste versionen av Neatomjukvaran är 3.1 som bland annat ger bättre hörndammsugning. Tidigare uppdateringar som släppts har bland annat gett ett ”spot cleaning”-läge, förbättrat navigationen och förbättrad förmåga att klara av mattfransar. Man kan alltså få helt ny eller förbättrad funktionalitet hos sin robotdammsugare endast genom att uppgradera dess mjukvara.

Föregångaren Neato XV-25 har utsetts som testvinnare både i ett robotdammsugartest från PC för Alla samt ett annat från Aftonbladet som kom i december 2012 respektive februari 2013.

Neato XV Signature-modellerna kommer gå att köpa i början av april 2013. Det rekommenderade försäljningspriset på Neato XV Signature kommer ligga på $399, vilket är lika mycket som XV-11 (motsvarande XV-15 i Europa) kostar idag. Neato XV Signature Pro, som innehåller ett extra filter och en extra borste, kommer ha ett pris på $499. Förmodligen kommer även den nya Neato XV Signature-serien till Europa och Sverige framöver.

Uppdatering 7 oktober 2013: CNET har testat Neato XV Signature Pro och verkar mycket nöjda med hur den presterar.

Pressmeddelande

SE ÄVEN:

6 reaktioner till “Neato XV Signature suger 50 procent mer”

 1. Är det någon annan skillnad på dessa än att man får en extra borste och filter med på köpet???

  1. Ser man till specifikationerna är de båda modellerna identiska vad gäller batteritid med mera. Det enda som verkar skilja dem åt är de extra tillbehören för Pro, som du nämner, samt lite olika färg.

   1. ok, är det likadana borstar som följer med i paketen men bara det att det följer med extra till pro modellen? Eller är det special borste och filter för just Pro modellen?? Och isf går dessa att köpa till på den billigare modellen?? Varför jag är frågvis är att det skilljer nästan 1000kr mellan dessa på NetonNet så jag bara undrar ifall det är värt att köpa Pro modellen framför den billigare modellen??

    1. Till Signature Pro ingår en gummiborste och en kombinationsborste (både gummi och nylon) som är extra bra på att få upp djurhår, medan den billigare modellen endast har en vanlig gummiborste. Kombinationsborsten verkar vara samma modell som säljs separat för 500 kronor som specialborste (PET/husdjur) även för XV15 och XV25. Extra HEPA-filter säljs för 350 kronor/styck. Men hör för säkerhets skull med återförsäljaren om vad som gäller.

     1. Ok, tack för snabba och bra svar!! Blir nog den billigare varianten för mig, eller det är till min fru i julklapp men jag antar att jag komma slippa höra orden ”DET ÄR DIN TUR ATT DAMMSUGA!!!!!” ;)

 2. Hej, länge sedan någon kommentar här, men finns kanske fortfarande möjlighet att få svar.
  Jag vill gärna ha en robotdammsugare. Jag har stora golvytor, men också MATTOR liggande överallt. Hur fungerar robotdammsugare med mattor, hoppa upp och ner på mattor??

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.