Crosstalks debatterar robotarnas framtid

Webbtalkshowen Crosstalks är ett samarbete mellan Stockholms universitet och KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) och ikväll klockan 18:00 diskuterar man ”What is the ultimate destiny of man and robot?”.

Medverkande gäster i studion är bland annat Danica Kragic, Tore J Larsson, Torbjörn Tännsjö och med på länk via Skype är Alastair Reynolds och Dr. Ruzena Bajcsy. Debatten hålls på engelska och leds av Johanna Koljonen.

 

Allt eftersom robotar blir mer och mer sofistikerade, kommer vi nå en punkt i framtiden där människor ersätts? Robotar kan hjälpa oss mer och mer i vårt vardagsliv men medan utvecklingen på området tar fart, höjer vissa ett varningens finger om att science fiction-berättelserna där människorasen ersätts av robotar så småningom kommer bli verklighet. Vad kommer vi anse vara mänskligt i framtiden? Finns det en gräns där gränserna mellan människa och maskin upphör att existera?

Crosstalks robotdiskussion sändes live på nätet torsdagen den 28 februari kl 18:00-19:00, men går även att se här i efterhand eller i det inbäddade videoklippet ovan. Två korta klipp med Sveriges okrönta ”queen of robotics”, Danica Kragic, släpptes också inför programmet:

Och även en liten bonusvideo med två Nao-robotar:

Crosstalks.tv, pressmeddelande