Robomow RS 630 klipper ända ut i kanterna

Robomow RS 630 klarar gräsmattor på upp till 3.000 m² och klipper dessutom ända ut i kanterna.

Ännu en ny robotgräsklipparmodell på den svenska marknaden 2013, som redan går att köpa, är Robomow RS 630. Den är avsedd för gräsmattor på upp till 3.000 m², ska vara den starkaste på marknaden och klarar även av att klippa ända ut i kanterna.

Tidigare modeller från Robomow utgörs av bland annat RM510 och RL2000 för små respektive medelstora gräsmattor. I och med RS 630 har man nu även en konkurrenskraftigt prissatt modell för riktigt stora gräsmattor. Enligt tillverkaren är Robomow den kraftfullaste robotgräsklipparen på marknaden och den enda som klipper ända ut i kanterna, vilket annars är vanligt att robotklippare missar.

Robomow RS 630 klipper först längst hela gräsmattans omkrets och därefter kors och tvärs i ett slumpmässigt mönster, som de flesta andra robotgräsklippare. Den har funktioner som schemaläggning, automatisk laddning, fjärrkontroll (tillbehör), regnsensor (ifall man vill att den ej klipper när det regnar), stöldskydd med PIN-kod, barnlås och säkerhetsfunktioner som gör att knivarna slutar rotera om man lyfter på robotklipparen. Lanseringspriset är satt till 19.990 kronor.

 

Den som vill se hur RS 630 ser ut på insidan kan se bilder på detta och reservdelar hos MagicParts.

Specifikationer:

Klippkapacitet: 3.000 m²
Klippbredd: 56 cm
Klipphöjd: 20-80 mm
Klippmotorer: 2×200 W
Knivhastighet: 4.000 rpm
Lutning: Upp till 18 grader

Ljudnivå: 66 dB
Dimensioner: 73,5 x 66 x 31 cm
Vikt: 19 kg

Mjukvaruversion: RS_v2.11
Laddningstid: Cirka 6 timmar
Klipptid: Cirka 1:30 timmar beroende på gräsmatta
Stöldskydd: PIN-kod och larmsystem
Batteri: 6AH 26V Litium


Denna recension av Robomow RS 630 är på nederländska men ger en grundlig genomgång av alla delar.

Foton: Robomow