Auto Mee S är en städrobot för surfplattan

Alla som äger en smartphone eller surfplatta vet hur flottiga skärmarna blir efter ett tag. Nu har den japanska leksakstillverkaren Takara Tomy nyligen lanserat en liten städrobot som rengör pekskärmen.

Auto Mee S heter den lilla runda roboten som påminner om en robotdammsugare och är avsedd för att putsa bort flottiga fingeravtryck från pekskärmar på surfplattor och smartphones. Man kan tycka det är en onödig produkt då det bara tar några sekunder att putsa skärmen för hand, men Tomy anser uppenbarligen att det finns en marknad för den, i alla fall i Japan.

Roboten, som väger 82 gram utan batteri, är lagom stor för att rymmas i handen och på undersidan sitter två roterande rengöringspapper och tre däck som gör att den kan åka omkring. Den har sensorer för att känna av kanterna på pekskärmen den rengör och drivs på ett vanligt AA-batteri.

Det ska ta cirka fyra minuter att rengöra skärmen på en smartphone och åtta minuter för en surfplatta, skriver Akihabara News. Den 28 mars dyker den upp i butik i Japan och kommer kosta ¥1.575, vilket motsvarar lite drygt 100 svenska kronor.

Auto Mee S, Akihabara News, Engadget

SE ÄVEN: