Agama AiBOT RC 530A – liten men rymlig robotdammsugare

Agama AiBOT RC 530A är en ny robotdammsugare i den lägre prisklassen på den svenska marknaden. Det är den femte modellen från Agama och är nu mindre och tystare än någonsin.

AiBOT RC 530A har en rad förbättringar jämfört med föregångaren RC 520A. Den har dels blivit avsevärt mindre och slankare. Den mäter endast 30 cm i diameter och är 7,6 cm hög, vilket gör den till en av de mindre robotdammsugarna på marknaden. Trots detta har den fått en rymligare dammbehållare (320 ml) än sin större föregångare. Den har dessutom utrustats med en ny och avsevärt tystare motor på endast 65 dB och väger nästan hälften så lite (1,8 kg).

Robotdammsugaren är avsedd för ytor upp till 120 m² har har en städtid på 60 minuter ±10%. Den kommer i färgerna svart-grå eller vit-lila med lite snirkliga mönster på. Annars utmärker den sig inte så mycket från de flesta andra robotdammsugare. Den har schemaläggning, dubbla sidoborstar, trappsensor, automatisk laddning, antikollisionssensorer, fyra olika städprogram (sicksack, kant, spiral och slump) samt en indikator för full dammbehållare.

Den städar på såväl hårda underlag som mattor och klarar av att köra över åtminstone tunnare kablar. För hårda underlag finns även en torrmoppfunktion där dammsugardelen är avstängd. Pris ligger på strax över 2.000 kronor men den går i skrivande stund att hitta för 1.760 kr i en nätbutik. Agamas robotdammsugare distribueras i Sverige av Isolda AB.

Agama AiBOT RC 530A, manual, specifikationer, broschyr på svenska

Det här inlägget postades i Hemrobotar, Robotdammsugare, Städrobotar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.