Robotdammsugaren Samsung Smart Tango Corner Clean

Veckan innan CES 2013 lade Samsung ut bilder av sin nya robotdammsugare där den stora nyheten var att den hade utfällbara sidoborstar. Nu finns lite mer information om modellen.

Samsung Smart Tango Corner Clean påminner i det stora hela om föregångaren Navibot S (SR8950/SR8980) då den är lika hög (8 cm) och försedd med Visionary Mapping Plus System som via robotens inbyggda kamera tar 15 bilder per sekund för att skapa sig en inre karta över rummet den städar. Den stora skillnaden är de utfällbara sidoborstarna som gör att den kommer åt smutsen betydligt bättre i hörn. Enligt Samsung själva ska den lämna endast 75 mm² kvar, till skillnad från Navibot S som lämnar närmare 4.000 mm² kvar i hörnen.

Tack vare de utfällbara sidoborstarna når Smart Tango Corner Clean bättre i hörn.

En annan nyhet är att kameran ska vara 25 procent bättre. På Samsungs koreanska hemsida finns nu Smart Tango Corner Clean utlagd i tre olika färger (svart, blå och violett). Där finns även specifikationer, men man bör komma ihåg att dessa gäller de koreanska modellerna och att vissa detaljer kan skilja mellan de modeller som senare kommer lanseras i USA och Europa. Till exempel har de koreanska modellerna av Navibot S en ljudnivå på endast 48 dB (istället för 60 dB) och stöd för att styras via smartphone.


Samsungs officiella demofilm.

Specifikationer för (koreanska) Samsung Smart Tango Corner Clean:

  • Dimensioner (diameter x höjd): 350 x 79 mm
  • Batteritid: 90 min
  • Laddningstid: 180 min
  • Dammbehållare: 0,3 liter
  • Bredd på huvudborsten: 20,4 cm
  • Städhastighet: 0,32 m/sekund


Samsung Smart Tango Corner Clean på CES 2013.


Foton: Samsung

Samsung Sverige

SE ÄVEN: