Säsong 2 av ”Äkta människor” på gång

För snart ett år sedan hade SVT:s robotdramaserie ”Äkta människor” premiär och nu har man påbörjat arbetet med en andra säsong som preliminärt ska börja visas under hösten 2013.

Det var i somras som det bekräftades att det blir en säsong två av serien om de människolika robotarna som satte sina spår såpass att ”hubot” blev ett av 2012 års nyord, enligt Språkrådet. Precis som i den första säsongen är det Lars Lundström som står för manuset.

”Äkta människor” hade premiär 22 januari 2012 och visades i tio timslånga episoder. För den som missade första säsongen går den att köpa på DVD från 99 kronor i dagsläget eller 9 kronor per avsnitt som nedladdningsbar hyrfilm. Säsong två av serien ”kommer i stor utsträckning att följa samma rollfigurer som säsong ett”, avslöjade Aftonbladet redan i juli förra året.

– Vi är laddade. Det finns en jättebra storyline och Lars har skrivit ett par suveräna ­manus. Om allt går i lås räknar vi med att börja filma i vinter, ­sa Stefan Baron på SVT Drama till Aftonbladet i somras. Och med tanke på att man nu söker statister, modeller med mera verkar produktionen ha rullat igång.

SVT bekräftar säsong 2

SE ÄVEN:

Det här inlägget postades i Film, Hemrobotar, Humanoida robotar, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
  • Xenosidian

    Härligt – första gången på riktigt länge, om någonsin, som det gjorts bra SF i Sverige!