Ny version av Romo blir mer autonom

Foto: Romotive

För ett år sedan kom roboten Romo som förvandlade din smartphone till en robot på bandhjul. Nu har en uppföljare, med en rad förbättringar, lanserats av utvecklaren Romotive.

Precis som sin föregångare är den nya Romoroboten finansierad via Kickstarter. Den har ny design, helt ny hårdvara, är fyra gånger snabbare och har fått utökad funktionalitet.

Den nya versionen av Romo har inte längre stöd för Androidenheter. Anledningen till detta är helt enkelt att det är alltför tidskrävande att ge support åt den uppsjö av olika Androidmobiler och surfplattor som finns, medan utbudet av iPhone, iPod och iPad endast kommer från en och samma tillverkare. Den som vill komma billigt undan kan dock använda sig av en iPod Touch som i skrivande stund går att få tag i för 1.279 kronor. Det är i stort sett en iPhone utan telefondelen och duger därför utmärkt till en robot.

En nyhet är att Romo kan vinkla iPoden/iPhonen 60 grader, mer autonoma funktioner, färg- och ansiktsspårning samt går att programmera enkelt via ett grafiskt gränssnitt. Romotive har även tagit fram ett API så vem som vill ska kunna utveckla egna appar till Romo.

Priset för nya Romo ligger på $149 (1.000 kronor) men $50 extra tillkommer för fraktkostnad utanför USA, vilket gör att priset landar på drygt 1.300 kronor.

Romotive, Kickstarter

SE ÄVEN: