Ny modell av Hoover Robocom pratar

Under 2011 dök robotdammsugaren Hoover Robocom upp på den svenska marknaden i tre modeller. Nu har en uppdaterad version lanseras och den största nyheten, förutom att den pratar, är dubbla sidoborstar samt en ”Dust sensor” som upptäcker särskilt smutsiga områden.

Hoover Robocom finns sedan tidigare redan i tre modeller i RBC-serien och nu har även RBC011 och RBC012 lanserats. De båda modellerna är, av specifikationerna att döma, exakt identiska med den enda skillnaden att RBC012 pratar.

Hoover Robocom RBC011/RBC012 påminner mycket om RBC009 och har samma specifikationer vad gäller storlek, batteritid (120 minuter), laddningstid (4 timmar), ljudnivå (60 dB) med mera. Nyheterna består i huvudsak av att den har dubbla sidoborstar och en ”Dust sensor” som upptäcker särskilt smutsiga områden och städar extra noga där.

Dessutom har RBC012-modellen en finess som gör att den pratar och kan tala om när den måste ladda eller när du behöver interagera med den. En annan noterbar sak är att den bakteriedödande UV-lampan som fanns hos RBC009 har plockats bort till förmån för en extra sidoborste som nu sitter där istället.

Hoover Robocom RBC011 och RBC012CH säljs i dagsläget för runt 3.500 kronor i Sverige, att jämföra med föregångaren RBC009 som går att köpa en dryg tusenlapp billigare (2.300 kronor i skrivande stund).

Samtliga Hoover Robocom RBC-modeller utom RBC003 har stöd för schemaläggning på dags- och veckobasis.

Specifikationer:

 • Städprogram: 9 st (bl.a auto, turbo, manuellt)
 • Schemaläggning: Daglig och veckovis
 • Virtuella väggar: 2 st
 • Fjärrkontroll: RF
 • Filter: HEPA
 • Ljudnivå: 60 dB
 • Batterityp: NiMH
 • Batteritid: 2 timmar
 • Laddningstid 4 timmar
 • Dimensioner (diameter x höjd): 32 x 8,5 cm
 • Dammbehållare: 0,5 l
 • Vikt: 3,2 kg

SE ÄVEN: