Sharp krymper robotdammsugaren Cocorobo

I våras lanserade japanska Sharp sin robotdammsugare Cocorobo. Den hade en mängd intressanta funktioner som bland annat wifi, röststyrning och humör. Nu har en ny, mindre modell visats upp och den har även fått nya finesser.

Den nya modellen heter Cocorobo RX-V60 och är endast 29,9 centimeter i diameter, vilket är 4,7 centimeter mindre än föregångaren. Den ska trots detta ha liknande prestanda och den mindre storleken gör dessutom att den lättare kommer åt i trånga utrymmen.

En del andra nyheter lanseras också. Bland annat kan man stoppa in en liten USB-kontroller i robotdammsugaren och via en mobilapp låta den kontrollera andra apparater i hemmet. För närvarande finns stöd för Sharps egna TV-apparater, luftkonditionering, LED-lampor och Sharps Slim Ion Fan-fläkt, men stöd för konkurrenters produkter utlovas i framtida uppdateringar.

Sugförmågan är väldigt god och Cocorobo kan suga upp smuts som hamnat mellan springorna i ett trägolv. Den har även en kamera som gör att den kan kartlägga rummet och har precis som sin föregångare stöd för att styras via en smartphone över nätet (Cocorobo Navi) när man inte är hemma. I appen kan man även möblera virtuellt för att roboten ska veta var i rummet olika möbler står.

Cocorobo RX-V60 kommer börja säljas i Japan den 13 december för runt 75.000 yen (drygt 6.200 kronor) och Sharp kommer tillverka 8.000 enheter i månaden, uppger Diginfo.

Sharp, Ny Teknik

SE ÄVEN:

Det här inlägget postades i Hemrobotar, Robotdammsugare och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.