Robotics Innovation Challenge ska sätta Sverige på kartan

Förra årets vinnare var SEM-Glove från svenska Bioservo Technologies. Foto: Terése Andersson

Den 25 april 2013 är det dags för Robotics Innovation Challenge (RIC) i Eskilstuna och arrangören Robotdalen siktar på att göra eventet till ett av världens främsta kring robotinnovationer.

”Eventet bjuder på internationellt erkända föreläsare, visning av nya robotlösningar på en uppseendeväckande innovation catwalk samt prisutdelning av Robotdalens internationella pris Robotdalen Innovation Award”, skriver man i pressmeddelandet. Vidare meddelar man att fokus ligger på nya robotidéer inom industri, tunga fordon, servicerobotik samt hälso- och sjukvårdssektorn.

Under RIC kommer även vinnarna i Robotdalen Innovation Award 2013 att presenteras. Den som vill anmäla sin robotinnovation har till och med den 13 januari 2013 på sig och de tre vinnarna tävlar om totalt €21.000 (drygt 180.000 kronor). Årets vinnare var svenska Bioservo Technologies med sin robothandske SEM-Glove.

– Genom att sätta Robotics Innovation Challenge på den internationella kartan bidrar vi till att sprida bilden av Sverige som ett av världens mest innovativa land och skapar dessutom goda förutsättningar för svenska företag och entreprenörer att knyta värdefulla internationella affärskontakter, berättar Lennart Karlsson, internationaliseringsansvarig i Robotdalen.

Robotics Innovation Challenge 2013

SE ÄVEN:

Det här inlägget postades i Robottävling, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.