Robotdammsugaren utsedd till årets julklapp

Förra året var det surfplattan och för 2012 har elektronikbranschen utsett robotdammsugaren till ”Årets hårda julklapp”.

”Olika typer av städrobotar har funnits en längre tid, men det är först nu som robotdammsugarna blivit så avancerade och behändiga att marknaden är mogen för det stora genombrottet. Dagens modeller är mycket smidiga och kommer lätt åt under möbler, sängar, i hörn och kanter som tidigare modeller inte klarade av”, skriver man i ett pressmeddelande.

Det finns idag fler märken och modeller än någonsin tidigare att välja på för den som tänker köpa en robotdammsugare. Idag finns dessutom flera modeller under 2.000 kronor. Den billigaste robotdammsugaren i dagsläget är förmodligen nykomlingen Centurion RDE120 som endast kostar 499 kronor. Av utseendet att döma verkar den baseras på DirtDevil Whiskers och är enbart avsedd för hårda golv (ej mattor). Här kan du läsa alla artiklar om robotdammsugare på Robotnyheter.

Tidigare år har ”Årets juklapp” varit följande: 

 • 2011 – Surfplatta    
 • 2010 – Espressomaskin
 • 2009 – Hörlurar
 • 2008 – Mini-PC
 • 2007 – GPS-navigator            
 • 2006 – Platt TV                                                             
 • 2005 – Digital-TV
 • 2004 – MP3-spelare
 • 2003 – Digitalkamera
 • 2002 – DVD-film
 • 2001 – DVD-spelare

Pressmeddelande, IDG, IDG