Sthlm Robot Championship 2012 i helgen

På lördag den 10 november är det dags för 2012 års Sthlm Robot Championship som hålls i Tekniska museet i Stockholm. Mästerskapet, som är öppet för både nybörjare och proffs, omfattar grenar som robotsumo (standard, mini och micro), linjeföljning, folkrace samt freestyle.

Den stora utmaningen ligger i att samtliga robotar måste vara helt autonoma och ingen fjärrstyrning är tillåten som i till exempel TV-showen ”Robot Wars”. Som extra dragplåster har man även lyckats få dit den svenska innovatören Håkan Lans.

Arrangörer är Stockholms robotförening, Tekniska museet och KRIT. På mästerskapets hemsida kan man hitta mer information och bilder, samt en artikel från LT.

Linjeföljarrobotar tävlar under 2011 års Sthlm Robot Championship.

Sthlm Robot Championship

  • Det var en riktigt trevlig dag på Tekniska museet. Bra arrangerat och många engagerade deltagare och besökare.