Robottraders lönsammare än människor

Kostnadsnedskärningar och hårdare regler för bankerna gör att intelligent programvara, eller mjukvarurobotar om man så vill, nu börjat ersätta mänskliga CDS-traders (Credit Default Swaps) i högre utsträckning, uppger nyhetsbyrån Bloomberg.

”Medan en människa som handlare kunnat kosta 2 miljoner dollar i årlig ersättning så kostar ett datorprogram för motsvarande handel en engångskostnad på några 100.000 dollar uppger en tidigare CDS-handlare för Bloomberg.”, skriver affärstidningen Realtid.se idag.

En av drivkrafterna bakom den automatiserade handeln är den nya Dodd Frank-lagen i USA som ändrat spelreglerna för den så kallade swaphandeln som nu måste ske via börsen. Det har gjort mänskliga handlare olönsamma i jämförelse med maskinerna.

Läs mer på Realtid.se.

SE ÄVEN:

Det här inlägget postades i Mjukvarurobotar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.