Premiär för ”Robot & Frank”

I fredags hade dramakomedin ”Robot & Frank” premiär och den har fått blandade betyg av svenska recensenter. SvD ger den 4/6, MovieZine 3/5, Expressen 2/5 medan TV4:s filmrecensent Ronny Svensson gillar filmen och ger den tre solar av fem.

Storyn med ett omaka par som finner varandra är inte direkt ny i filmsammanhang. Det nya i detta fall är att den ena parten är en robot. Robot & Frank skiljer sig dock från andra robotfilmer genom att den utspelar sig i ”en nära framtid” med hemhjälpsrobotar för äldre och inte några onda mördarrobotar med superkrafter som vill förgöra mänskligheten.

Ronny%20recenserar%20Robot%20&%20Frank,%20Klipp,%20Alla%20%C3%A4r%20%C3%A4ldre%20%C3%A4n%20jag%20och%20El%20medico
Recension av ”Robot & Frank” i TV4 Nyhetsmorgon.

Frank är en pensionerad juveltjuv som blivit allt mer dement senaste tiden och därför får en robot i present av sin son för att sköta vardagssysslorna i hemmet. Till en början är han minst sagt skeptisk till sin nye vän men snart inser han hur han kan utnyttja roboten för en nystart på sin kriminella karriär. Robot & Frank släpps på DVD den 6 mars 2013.