Rekordtunn robotdammsugare från Philips

Philips har sålt robotdammsugare under namnet HomeRun ett tag. Under hösten har de dock lanserat den enklare och billigare modellen EasyStar som med sina 5 centimeters höjd med god marginal placerar sig som marknadens tunnaste robotdammsugare.

Som jämförelse är iRobot Roomba 9 centimeter hög och Samsungs senaste Navibotmodell 8 centimeter. Den är till och med tunnare än budgetmodellen AGAiT EC-Mini på endast 7 centimeter. Med en diameter på 30 centimeter utmärker den sig också mot Roombas och Navibots 35 centimeter.

Philips EasyStar FC8802 har ett rekommenderat försäljningspris på 1.990 kronor och går i skrivande stund att köpa för så lite som 1.490 kronor hos vissa butiker. Det låga priset gör dock att man får ge avkall på funktioner som till exempel schemaläggning av städningen och automatisk laddning. Man måste slå på robotdammsugaren manuellt varje gång det ska städas med andra ord. Å andra sidan finns inga andra knappar än av/på-knappen, vilket gör den väldigt enkel att använda.

Enligt Philips är EasyStar FC8802 avsedd för golv av trä, laminat och kakel, vilket förmodligen innebär att den ej klarar varken lösa mattor eller heltäckningsmattor. Trösklar nämns inte heller och med tanke på den slimmade designen är det nog inte så troligt att den skulle klara några högre trösklar.

I övrigt har den funktioner som trappsensor, antikollisionssensorer (IR), 2-stegsrengöringssystem och 2 stycken extra långa sidoborstar. Det som gör att modellen sticker ut är dess tjocklek på endast 5 centimeter som är glädjande för alla med låga möbler där vanliga (robot-)dammsugare inte kommer åt.

Specifikationer:

 • Vikt: 1,3 kg
 • Mått (diameter x höjd): 300 x 50 mm
 • Dammkapacitet: 0,2 l
 • Batterityp: 14,4 V NiMH/800 mAh
 • Drifttid: 50 minuter
 • Laddningstid: 4 timmar
 • Strömförbrukning i standbyläge: 0,7 W
 • Golvtyper: Trä, laminat och kakel

Philips, pressmeddelande

Det här inlägget postades i Hemrobotar, Robotdammsugare och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Philips Sverige

  Finns nu också i färgerna orange på Elgiganten och rosa hos NetOnNet