Nu kan TurtleBot 2 förbeställas

I slutet av maj visades en prototyp av TurtleBot 2 upp på ROSCon 2012 och nu går roboten att förbeställa från Clearpath Robotics.

Den största nyheten med version 2 av Turtlebot är att den mobila basen, som tidigare utgjordes av en iRobot Create, bytts ut mot en Kobuki. Det innebär flera fördelar, bland annat att roboten kan ladda all elektronik ombord, inklusive laptopen, via en och samma kontakt i en dockningsstation.

Några andra fördelar är ett kraftfullare batteri, med möjlighet till ett extra batteripaket, bättre sensorer och en högre hastighet (65 cm/s). I den tidigare artikeln om TurtleBot 2 och på Clearpath Robotics webbsida finns utförligare specifikationer.

Videon från ROSCon 2012 i slutet av maj visar en prototyp av TurtleBot 2.

Priset för en komplett TurtleBot 2 är $1.499 (cirka 10.000 kronor) och dockningsstationen kostar $50 extra (drygt 300 kronor) men gör att man kan börja fjärrstyra roboten när man inte är hemma eftersom man kan åka och ladda den när batteriet blir svagt. Om roboten ännu inte kan åka och ladda sig autonomt så kommer säkert någon smart programmerare att skapa en sådan funktion då roboten är open-source och bygger på ROS.

Clearpath Robotics, IEEE Spectrum

SE ÄVEN:

Det här inlägget postades i Hemrobotar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.