Roboten BERO kan dansa och styras med mobilen

Från skaparen av TankBot, CarBot och ett par WowWee-robotar kommer nu roboten BERO. Det är en tio centimeter hög robot som fjärrstyrs via mobilen och kan bland annat dansa i takt till musik.

BERO (BE the RObot) är ett Kickstarterprojekt från Reality Robotics Limited som häromdagen avslutades framgångsrikt då man lyckades få ihop de pengar man behövde och lite till. Själva roboten påminner utseendemässigt mycket om den gröna Androidroboten och den går att styra via bluetooth från både Android- och iOS-enheter.

Den finns i några olika modeller och kan bland annat åka omkring på sina små bandhjul, blinka med ögonen samt röra på armar och huvud.

Man kan även mata BERO med ett SD-kort fyllt av musik som den kan dansa loss till och spela upp via sin inbyggda högtalare. Mobilappen är helt open-source och hårdvaran har gjorts hackvänlig för den som vill modifiera den.

Roboten har dessutom ett optiskt navigationssystem, baserat på tre ir-sensorer, som gör att den kan undvika de flesta hinder automatiskt. En rad olika modeller finns, däribland en begränsad upplaga med silver- respektive guldfärgat skal.

Priset för BERO Bluetooth, som är den enklaste modellen, är $79 (drygt 520 kronor). Mer om de olika modellerna kan läsas på Kickstarter.

BERO, Kickstarter