Veckans videor: Så bygger du en robothund

Vill du lära dig att bygga din egen BigDog, se en monstruöst stor Legomaskin eller en robotbutler som flyttar brickor med höga glas snabbt utan att tappa dem och en del annat så ska du spana in videoklippen här nedan.

”Tears of Steel” heter en crowdfundad kortfilm som kortfattat involverar robotar, cyborger och explosiv action i framtidsmiljö. Det som utmärker filmen, utöver att den är crowdfundad, är att all CG och alla visuella effekter (vfx) är gjorda med gratisprogrammet Blender.


En 21-årig japan som kallas ”Akiyuky” har uppenbarligen gott om fritid då han byggt en enorm maskin (där en 5-axlig robotarm ingår) i Lego som kanske är världens största i sitt slag. Maskinen hanterar 500 bollar som hela tiden flyttas framåt i kedjan via olika sinnrika konstruktioner. Totalt färdas varje boll 31 meter innan den åkt runt ett varv. Bygget uppges ha tagit 600 timmar att färdigställa. Fler foton, videoklipp och detaljer finns på denna sida.


Ny Teknik


Är du sugen på att bygga din egen BigDog som kan gå på fyra ben över ojämn terräng? Då kan du hämta en del inspiration och kunskap från nedanstående video, ”How to engineer a dog”, där de olika delarna gås igenom av Legged Robotics-teamet vid ETH Zurich Autonomous Systems Lab.


Forskare vid MIT har utvecklat en prototyp av en bärbar SLAM-enhet. Många mobila robotar använder SLAM för att skapa sig en karta över en byggnad allt eftersom de tar sig fram i den, samtidigt som de håller reda på var i byggnaden de är. Denna bärbara enhet fungerar likadant med den stora skillnaden att den är tänkt att bäras av en människa. Den ska kunna klara av byggnader med flera våningar och även kunna kompensera för den skakiga gången.


Erfaren serveringspersonal klarar av att bära brickor med höga glas eller flaskor på i högt tempo utan att tappa dem. För att klara detta gäller det att luta brickan i rätt vinkel vid rätt tillfälle för att kompensera för de snabba rörelserna. Detta har nu den välbekanta forskningsroboten PR2 också fått lära sig.


Willow Garage


Quadrokoptrar som gör diverse tricks dyker det upp videoklipp på titt som tätt. Här är tre stycken som kastar och fångar en boll i ett elastiskt nät som de gemensamt bär upp i luften. Hade det inte varit för att de är helt beroende av i förväg uppmonterade mocap-kameror hade de kanske kunnat spela robotbeachvolley på stranden.

Flyingmachinearena.org

Det här inlägget postades i Film, Hälsorobotar, Legorobotar, Naturinspirerad design, Obemannade flygfarkoster, Veckans videor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.