DR0NE – ny miniserie om autonoma robotsoldater

Drönare 237. Foto: Skärmdump från Youtube

Förr eller senare kommer autonoma robotsoldater som kan fatta egna beslut tas i bruk. Den nya webbserien DR0NE utspelar sig 2023 och handlar om en sådan robot med övermänskliga egenskaper.

By the early 21st century, the nature of warfare hade changed. Unmanned drones patrolled the skies above the battleground. In the year 2023, humanoid drones were deployed to the front lines – a new breed of soldier; stronger and faster than their human counterparts. Autonomous by design, they operate by a code – a code of war.

Serien är webbexklusiv och släpps i fyra episoder. Den första av dem kan ses här under och även en trailer för serien. Vi får i del ett stifta bekantskap med en drönare kallad ”237” som blir jagad av ett Black Ops-team. Storyn är därmed inte helt olik den i The Prototype.

DR0NE är skapad och regisserad av Robert Glickert som bland annat jobbat som produktionsassistent för filmerna Iron Man och Transformers, skriver Singularity Hub.

Första episoden släpptes den 30 augusti och episod tre släpps fredag den 28 september klockan 2:00 svensk tid (torsdagar 8 PM EST). Fredag den 13 september kommer ett exklusivt bakom-kulisserna-avsnitt av DR0NE.

Denna spellista kommer uppdateras allt eftersom nya episoder släpps.