Paneldebatt: Kommer robotarna ta våra jobb?

Roboten Mahoro arbetar dubbelt så snabb som erfaren labbpersonal.

Hösten 2011 skrev Farhad Manjoo, teknikkolumnist på Slate, en artikel med rubriken ”Will robots steal our jobs?”. En paneldebatt på samma ämne, där Manjoo var moderator, anordnades sedan av New America Foundation.

Medverkande i första paneldebatten är Robbie Allen, grundare och VD, Automated Insights Inc, Dr. Sarah Kramer, primärvårdsläkare, University of Washington Medicine och Michael Schmidt, VD för Nutonian Inc.

I akt två, där det bland annat blir en del politik, medverkar Dr. Tyler Cowen, Holbert C. Harris Chair of Economics, George Mason University, Martin Ford, författare av ”The Lights in the Tunnel: Automation, Accelerating Technology and the Economy of the Future” och Michael Lind från New America Foundation.

Nedan en intervju med Robbie Allen från Automated Insights som utvecklar algoritmer för automatiserad journalism och medverkar i akt ett i paneldebatten ovan.

SE ÄVEN: