iRobot lanserar Looj 330 & Roomba 600-serien


We are the (i)Robots! Den ena rengör ditt golv och den andra din hängränna. Foto: Business Wire

Igår lanserade iRobot sin nya Roomba 600-serie som blir den nya ingångsmodellen och därmed ersätter robotdammsugarna i 500-serien. Dessutom släpper man roboten Looj 330 som är en uppdaterad version av deras, i Sverige rätt okända, hängrännerensarrobot.

Looj 330 är den tredje generationens hängrännerensarrobotar och en förbättring av tidigare modeller med bland annat bättre rengöringsförmåga och smartare funktioner. Den avlånga roboten placeras i hängrännan och därefter sköter den sig utan mänsklig inblandning. Via borstar och gummiskrapor som roterar i upp till 500 RPM kastar den ut löv, kottar och annat ur hängrännan.

Några av nyheterna hos 330-modellen är ett helautomatiskt CLEAN-läge, snabbare rengöring, kompaktare med lägre profil, längre batteritid, upp till 15 meters kommunikationsavstånd med fjärrkontrollen och 4-stegs skruv med variabel hastighet och utbytbara gummiskrapor. En fiffig grej är också att fjärrkontrollen är integrerad i det löstagbara handtaget. Looj verkar dock bara säljas i Nordamerika i dagsläget och kostar där $299 (2.000 kronor exklusive moms och andra avgifter).

Roomba 600-serien

Roomba 600-serien, som är tänkt som ett billigare komplement till den dyrare 700-serien, introduceras med fyra olika modeller – Roomba 620, 630, 650 och 660. Trots att de kostar ungefär hälften så mycket har de fått ärva en hel del teknik från 700-serien.

Några av funktionerna i 600-serien:

  • AeroVac som optimerar luftflödet så dammbehållaren inte behöver tömmas lika ofta eftersom dammet fördelas jämnare.
  • Förbättrad borstdesign och optimerat luftflöde avlägsnar mer hår från borstarna, vilket ger bättre städresultat och kräver mindre underhåll.
  • Lite ny design, men fortfarande drygt 9 cm höga.
  • Endast 650 och 660 har schemaläggning (för upp till sju tillfällen per vecka).
  • iAdapt som är iRobots egen teknik för smartare städning.
  • Dirt Detect använder en akustisk sensor för att upptäcka särskilt smutsiga ytor för att städa extra länge där.
  • Virtual Wall som sätter upp en osynlig gräns där robotdammsugaren ej kan passera.


En kort demonstration av Roomba 620.

Prismässigt hamnar Roomba 600-serien på mellan 3.000 – 5.000 kronor i Sverige.

iRobot, Pressmeddelande

SE ÄVEN:

Det här inlägget postades i Hemrobotar, Robotdammsugare, Servicerobotar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.