CarBot – minimal robotleksaksbil som styrs med mobilen

Från skaparna av robotbandvagnen TankBot kommer nu robotbilen CarBot. Likt TankBot styr man den med mobilen, men den kan även åka runt autonomt och undvika hinder.

Hösten 2011 skrev Robotnyheter om TankBot – en liten farkost med bandhjul som man kan styra via en gratis app i sin mobil efter att man monterat en ”iDeskPet universal remote” i mobilens hörlursuttag. CarBot fungerar likadant, men har skepnaden av en bil. Den har ett inbyggt batteri som laddas via en utfällbar USB-kontakt i 45 minuter för 25 minuters körtid och appen finns för både iOS (iPhone/iPad/iPod touch) och Android.

Tillverkaren DeskPets hävdar att CarBot är den första robotbilen i detta lilla format som kan styras med en vanlig smartphone. Den har både ljus- och ljudeffekter, bland annat sirener och däckskrik, men ljudet går att stänga av om man önskar. Carbot har fyra olika lägen:

  • Drift’n race – tävla mot en kompis bil.
  • Battle mode – flerspelarläge där du jagar en eller flera bilar och försöker skjuta dem med IR-missiler.
  • Maze mode – CarBot åker runt helt autonomt i en labyrint. Via en IR-sensor i vindrutan känner den av hinder och väjer för dessa.
  • Personality mode – verkar vara ett autonomt läge.

CarBot kostar $29 (200 kronor) och ska börja säljas i augusti 2012 och kommer i fyra olika färger. Det kan jämföras med TankBot som hade ett pris på 25 dollar (drygt 170 kronor) vid lansering.

En recension av CarBot kan läsas på Gadget Review.

Foto & video: DeskPets

Det här inlägget postades i Autonoma fordon, Fjärrstyrda robotar, Robotleksaker och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.