Följ med på en rundtur i iRobots hemliga robotmuseum

IEEE Spectrum fick för några veckor sedan en unik inblick i iRobots okända skapelser via en guidad tur i det hemliga robotmuseet de har. En 25 minuter lång film har klippts ihop från besöket och kan ses nedan.

Bland annat får vi se den allra första Roombamodellen, som inte ens kunde suga. iRobot har också tillverkat flera intressanta leksaksrobotar, bland annat robotdockan My Real Baby i ett samarbete med leksaksjätten Hasbro. Tyvärr är iRobots leksaksavdelning idag nedlagd.

Få känner nog till att iRobot tillverkat en autonom bil, långt innan Googles självkörande bil. Den och många fler robotar som aldrig hamnade i produktion visas upp under rundturen i iRobots museum. För den som är sugen på att grotta ner sig mer i iRobots mindre kända robotar finns en särskild avdelning för det på deras hemsida kallad iRobot DNA. Där kan man bland annat hitta hängrännerensarroboten Looj.

IEEE Spectrum