iPhones Siri får pisk av nya Android 4.1 Jellybean

Den 4 oktober 2011 avtäcktes iPhone 4S som uppmärksammades mycket för sin inbyggda, röststyrda artificiella intelligens Siri. Nu har Google lanserat Android 4.1 Jellybean med en ny version av Googles röstsökning som tar upp kampen med Siri.

Det är TechnoBuffalo som jämfört Siri på en iPhone 4S med Googles nya inbyggda sökfunktion i Android 4.1 Jellybean. Det är långt ifrån något vetenskapligt test men det ger ändå en hint om att Google inte legat på latsidan och Siri nog får se sig omsprungen. Några typiska testfrågor visar nämligen att sökfunktionen i nyaste Android både får fram svaret på det man frågar snabbare och dessutom pratar med en betydligt naturligare och inte alls lika robotaktig röst som Siri.

Precis som med Siri kan man med nya Google Search inte bara utföra vanliga webbsökningar med rösten utan även ställa direkta frågor som till exempel ”Kommer jag behöva ett paraply idag?” för att få veta om det kommer regna eller ”Vem vann matchen i fotbolls-EM igår?” för att få upp matchresultatet. Den här typen av inbyggd artificiell intelligens i våra smartphones kommer vi med all sannolikhet att se mer av i framtiden.

Siri fick nyligen kritik i en studie för att inte fungera lika bra som utlovat. Apple har dock iOS 6 på gång som sägs ha förbättrat stöd för Siri, så det återstår att se om de kan ta tillbaka ledningen på detta område efter lanseringen av sitt nya operativsystem.

SE ÄVEN: