Rethink Robotics utvecklar nästa generations industrirobotar

Tidigare Heartland Robotics, som leds av iRobot-grundaren Rodney Brooks, meddelande nyligen att de bytt namn till Rethink Robotics. De avslöjar även att deras revolutionerande och än så länge hemliga industrirobot kommer avtäckas i år.

Målet med Rethink Robotics är att ta fram nästa generations industrirobot, som ska vara så enkel att vem som helst kan använda den, och ska göra för arbetarna inom tillverkningsindustrin vad PC:n gjorde för kontorsarbetarna. Robotarna kommer vara intuitiva att använda, kapabla att autonomt känna av och anpassa sig till sin omgivning samt lätta att köpa, lära upp och driftsätta. Dessutom kommer de vara betydligt billigare än dagens industrirobotar. Ett annat uttalat mål med de nya robotarna är att få produktionen att stanna kvar i USA, istället för att den outsourcas till låglöneländer.

De kommer ha intelligens och medvetenhet. De kommer vara läraktiga, säkra och prisvärda. De kommer göra oss produktiva på sätt vi aldrig kunnat föreställa oss. […] Robotar kommer förändra vår syn på produktion och Rethink Robotics kommer förändra vår syn på robotar.

Ovanstående är en del av vad man kan läsa på Rethink Robotics hemsida och det nya namnet ska bättre återspegla företagets vision och bredd. De har nyligen fått ytterligare 30 miljoner dollar i finansiering och kommer för dessa pengar anställa expertis inom olika områden samt få ut sin robot på marknaden. Det råder fortfarande stort hemlighetsmakeri kring deras robot men på hemsidan avslöjas nu att en lansering är att vänta ”senare detta år”.

Pressmeddelanden

Boston.com, IEEE Spectrum

SE ÄVEN: