Märklig robotrumpa reagerar på smisk

Shiri heter denna märkliga robotrumpa som via artificiella muskler reagerar på både smisk och smekningar. Att det är ett japanskt påhitt förvånar kanske ingen och ”shiri” ska enligt uppgift betyda ”bakdel” på japanska.

Det är den japanska forskaren Nobuhiro Takahashi, vid The University of Electro-Communications, som är i farten igen. Tidigare har han bland annat uppfunnit en ”kyssöverföringsrobot”. Under silikonhuden på robotrumpan sitter artificiella, tryckluftsdrivna muskler i form av en luftkudde för varje skinkhalva. Inbäddade i huden sitter även mikrofoner som via tryckförändringar känner av ifall roboten blir smekt, smiskad eller petad på och reagerar därefter genom att visa olika ”känslor”. Den stora frågan är väl vad robotrumpan ska användas till. Kanske för framtida sexrobotar?

En annan japansk forskare vid namn Masato Takahashi har uppfunnit ett par klappande robothänder som han även sa skulle kunna användas som ”spanking machine”. Med tanke på att de båda har samma efternamn kanske de är släkt, eller så är det bara ett vanligt efternamn i Japan. Det är i alla fall ett lustigt sammanträffande att två japanska forskare vid namn Takahashi utvecklar bisarra robotar bestående av kroppsdelar.

Ännu en Takahashi som utvecklar robotar är Tomotaka Takahashi som skapat en mängd spännande robotar men som kanske mest är känd för sina Evolta-robotar som används för att göra reklam för Panasonics batterier.

PopSci

SE ÄVEN: