Möt den mänskliga roboten David i filmen Prometheus

Den 8 juni 2012 är det USA-premiär för science fiction-filmen Prometheus från Ridley Scott som tidigare regisserat bland annat klassikerna Alien och Blade Runner. Igår släpptes en ny video som visar androiden David och ingår i filmbolagets virala kampanj.

I filmen är David (spelad av Michael Fassbender) en människoliknande robot, även kallad android, som utvecklats av företaget Weyland Industries. Han är den åttonde generationens Weylandrobot (modell David 8, tillverkad år 2078) och ingår i besättningen på rymdskeppet Prometheus som underhållstekniker och betjänt men börjar med tiden utveckla allt mer mänskliga känslor. Till dessa virala filmer hör även ett fiktivt TEDTalk-tal från 2023 där grundaren av Weyland talar om hur man nu kan skapa robotar som är inte går att skilja från människor. Nedan kan detta tal samt den officiella trailern för filmen ses.

I Prometheus, som sägs ha flera likheter med Ridley Scotts tidigare film Alien, får vi följa besättningen ombord på rymdfärjan med samma namn när de utforskar en avancerad utomjordisk civilisation i jakt på mänsklighetens ursprung. En av huvudrollerna spelas av svenska Noomi Rapace, som av vissa jämförts med Sigourney Weavers karaktär Ellen Ripley i Alien-filmerna.

Se fler trailrar på Youtube och filmens officiella hemsida. Där finns även en specialsida om David 8 med fullständiga specifikationer för androiden. Bland annat får vi veta att modellen väger 86 kilo, är 187 centimeter lång och kan lyfta över 300 kilo.

Mashable, Gizmodo