Robotbandet The Hubos spelar och sjunger Beatles-cover

Tidigare i år blev det känt att USA köpt in ytterligare sex sydkoreanska HUBO 2-robotar, utöver den de redan köpte 2009. Nu har man äntligen börjat använda robotarna tillsammans och satt ihop fyra av dessa till robotbandet The Hubos.

I klippet här under ser vi hur de humanoida robotarna, värda över två miljoner kronor vardera, spelar en cover på Beatles klassiker ”Come together” på trummor och ”hubofoner”, ett slags slaginstrument som verkar bestå av VVS-rör. En av robotarna sjunger dessutom med hjälp av talsyntes samtidigt som text och bilder visas i visiret. Sången låter ungefär som om någon sjunger med autotunern påslagen hela tiden. Robotarna spelar helt autonomt och använder sig av en specialutvecklad mjukvara som studenter vid MET-labbet (Music & Entertainment Technology) tagit fram.

Klippet här under är från ett kickoff-event till Engineer Week (se foton här) vid Drexel 20 februari i år när man visade upp sina sju robotar samtidigt för första gången i USA, vilket var en milstolpe i amerikansk robothistoria. Bland annat får vi se HUBO-robotarna dansa och utföra tai chi med mycket mjuka rörelser. HUBO är en av världens mest avancerade humanoida robotar och är utvecklad av Korea Advanced Institute of Technology (KAIST).

Drexel, Drexel

SE ÄVEN: